Opći uvjeti i odredbe

Uvjeti kupnje

Registracija

Kako biste obavili kupnju putem naše internet-trgovine, registracija nije obavezna. Potrebno je samo na jedan od tri ponuđena načina (e-narudžbenicom, telefonom ili e-mailom) izvršiti narudžbu koju ćemo Vam u najkraćem mogućem roku potvrditi i sukladno dogovorenim uvjetima, načinu i terminu isporuke, izvršiti dostavu naručene robe.

Ako prilikom kupnje ne želite svaki put iznova unositi podatke potrebne za realizaciju Vaše narudžbe, savjetujemo brzu registraciju klikom na link Registriraj se, što je dostatno učiniti samo jednom jer korisnički račun koji ste kreirali ostaje registriran u sustavu, a pristupa mu se kombinacijom Vašeg korisničkog imena i lozinke klikom na link Prijava.

U slučaju da zaboravite Vašu lozinku, na istoj stranici kliknite na link Zaboravljena lozinka? kako biste slijedom datih uputstava lozinku resetirali i dobili novu (koju poslije u postavkama Vašeg računa možete promijeniti ili samo kliknite DA kad vam preglednik ponudi da upamti unešenu lozinku kako je ne biste morali svaki put iznova unositi prilikom prijave).

Ukratko, nakon što ste jednom kreirali račun, za svaku daljnju kupnju potrebna je samo kliknuti Prijava te unijeti Vaše korisničko ime i lozinku.

Uvjeti poslovanja u Internet-trgovini

Kupac je svaka pravna i fizička osoba sa sjedištem/prebivalištem na području Republike Hrvatske koja izvrši narudžbu i plaćanje u internet-trgovini croma-co.hr.

Sukladno članku 43. Zakona o zaštiti potrošača, ugovor u ime i za račun maloljetnika ili potpuno poslovno nesposobne osobe mogu sklopiti samo njihovi zakonski zastupnici, odnosno djelomično poslovno sposobne osobe mogu sklopiti ugovor samo uz suglasnost njihova zakonskog zastupnika.

Uvjeti poslovanja internet-trgovine croma-co.hr sastavljeni su u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača (N.N. 79/2007; 125/07; 79/09; 89/09), glava VII. – Ugovor sklopljen na daljinu te predstavljaju prethodnu obavijest u smislu Članka 43. ZZP. Narudžbom proizvoda Kupac potvrđuje prihvaćanje uvjeta poslovanja. CROMA Co. d.o.o. zadržava pravo na izmjenu ovih uvjeta i pravila bez prethodne najave.

Cijene

Sve cijene su navedene u kunama i sa uračunatim PDV-om. Cijene vrijede u trenutku naručivanja, a u slučaju da se cijena pojedinog proizvoda tijekom narudžbe promijeni, Kupac će o tome biti prethodno obaviješten. Zadržavamo pravo na pogreške, a u slučaju pogreške Kupac će također biti obaviješten.

Za slučaj da naručeni artikal nije više dostupan, Kupac će u najkraćem mogućem roku biti o tome obaviješten te će mu se odmah vratiti uplaćena sredstva ili otkazati naplata.

Uvjeti korištenja

Svako korištenje www.croma-co.hr (i/ili drugih internetskih stranica u vlasništvu CROMA Co. d.o.o. Stobreč) podliježe niženavedenim uvjetima.

Dokumenti, informacije i sadržaji objavljeni na web-stranici www.croma-co.hr (i/ili drugim internetskim stranicama u vlasništvu CROMA Co. d.o.o.) ne smiju se kopirati, osim za individualnu uporabu te nekomercijalne svrhe, ali uvijek uz poštivanje autorskih prava i drugih prava intelektualnog vlasništva kao i svih ostalih ograničenja prava. Bilo kakvo kopiranje, reprodukcija ili distribucija dokumenata, informacija i sadržaja sa stranice www.croma-co.hr (i/ili drugih internetskih stranica u vlasništvu CROMA Co. d.o.o.) dopuštena je isključivo temeljem prethodnog izričitog odobrenja CROMA Co. d.o.o.

Izjava o privatnosti

Obavezujemo se pružati zaštitu osobnim podacima kupaca na način da prikupljamo samo nužne, osnovne podatke o kupcima odnosno korisnicima koji su neophodni za izvršenje naših obveza; obaviještavamo kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, kupcima redovito dajemo mogućnost izbora o uporabi njihovih podataka uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni sa lista koje se koriste za marketinške aktivnosti.

Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi naši djelatnici i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Reklamacije i povrati

Neizvršena isporuka i povrat robe

Prodavatelj, sukladno dogovoru s Kupcem, robu šalje dostavnom službom ili vlastitom dostavom ili je Kupac preuzima osobno. Kupac svojim potpisom na otpremnici potvrđuje da je robu preuzeo. Prilikom preuzimanja robe ili najkasnije u roku od 24 sata od preuzimanja, Kupac je dužan temeljito pregledati robu zbog eventualnih oštećenja u transportu te o tome izvjestiti prodavatelja. Naknadne reklamacije na oštećenja se ne uvažavaju.

Ukoliko Kupac (ili primatelj naveden u narudžbi) ne želi preuzeti pošiljku od dostavljača, ili nije zatečen na navedenoj adresi, pošiljka se vraća Prodavatelju te će Kupac iznova biti kontaktiran i obaviješten telefonom ili e-poštom o nemogućnosti dostave s upitom želi li osobno preuzeti robu ili želi ponovnu dostavu. Svaka ponovljena dostava dodatno se naplaćuje prema iznosu stvarnog troška ponovljene dostave.

Reklamacija nakon dostave

Ukoliko je Kupcu isporučen proizvod koji nije naručio ili mu je isporučen proizvod sa skrivenim nedostatkom, Kupac ima pravo na zamjenu proizvoda bez nadoknade pod uvjetom da je reklamirani proizvod vraćen uredan, neoštećen i nekorišten.

Povrat robe i raskid ugovora

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača, Kupac ima pravo na povrat naručene robe u roku od 14 dana od dana isporuke i to bez navođenja razloga za to, uz obavezu da proizvod vrati uredan, neoštećen i nekorišten te o vlastitome trošku.

Pri kupovini preko internet-trgovine, a prije isteka roka za jednostrani raskid ugovora, Kupac je dužan obavijestiti Prodavatelja o svojoj odluci da raskine ugovor i to putem obrasca za jednostrani raskid ugovora ili putem bilo koje druge nedvosmislene izjave kojom izražava svoju volju da raskine ugovor. Prodavatelj je dužan bez odgađanja dostaviti kupcu potvrdu o primitku izjave o raskidu.

Obrazac za jednostrani raskid ugovora možete skinuti ovdje.

Po raskidu ugovora, svaka je strana dužna vratiti drugoj ono što je primila na temelju ugovora. Kupac nije dužan nadoknaditi nikakve troškove koji bi bili posljedica korištenja njegova prava na jednostrani raskid ugovora.

Prodavatelj je obvezan najkasnije u roku od 14 dana od dana kad je zaprimio obavijest o jednostranom raskidu, vratiti Kupcu sve što je Kupac platio na temelju ugovora pod uvjetom da je Prodavatelju roba vraćena, odnosno da je Kupac pružio valjan dokaz o povratu zaprimljene robe Prodavatelju.

Kupac je obvezan snositi izravne troškove povrata robe te je obvezan odgovarati za svako umanjenje vrijednosti robe koje je posljedica rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje njezine prirode, obilježja i funkcionalnosti (osim ako Prodavatelj nije obavijestio Kupca o njegovu pravu na jednostrani raskid ugovora).

Isključenje prava na jednostrani raskid ugovora odnosi se na robu koja je izrađena po specifikaciji Kupca ili koja je jasno prilagođena Kupcu.

Za sve obavijesti o načinu, mogućnostima i uvjetima vraćanja proizvoda, Kupac se može obratiti na adresu Prodavatelja: CROMA Co. d.o.o., Stepinčeva 27, 21311 Stobreč, na telefon 021 325 425 ili e-adresu croma@croma-co.hr.

Dostava

Dostava naručenih proizvoda obavlja se svakog radnog dana. Rok isporuke za proizvode kupljene preko CROMA Co. internet-trgovine je od 2 do 5 radnih dana za područje Hrvatske nakon što kupac bude kontaktiran od strane djelatnika Prodavatelja i provjere svih potrebnih uvjeta za sigurnu dostavu. Nakon zaprimljene narudžbe, Kupac će biti kontaktiran od strane Prodavatelja u roku od 24 sata.

Ukoliko zaprimimo obavijest da narudžba iz bilo kojeg razloga nije autorizirana, dostava se odgađa do autorizacije narudžbe.

Za kupce CROMA Co. internet-trgovine trošak dostave naručene robe se naplaćuje ovisno o količini, mjestu i načinu isporuke. Kupac će biti kontaktiran u svrhu dogovora o uvjetima i terminu isporuke.

Prilikom narudžbe Kupac treba odabrati okvirni termin dostave.

Ukoliko Kupac ima poseban zahtjev za datum i vrijeme dostave, sve detalje treba navesti u narudžbi. O mogućnosti ispunjenja zahtjeva Kupac će biti obaviješten telefonom ili elektroničkom poštom.

Nedjeljom i praznikom ne organiziramo dostavu robe.

Ukoliko Kupac, odnosno primatelj naveden u narudžbi, nije zatečen na navedenoj adresi dostave, Kupac će biti obaviješten telefonom i elektroničkom poštom da je neuspio pokušaj dostave robe s upitom želi li sam preuzeti robu ili želi ponovnu dostavu. Svaka ponovljena dostava dodatno se naplaćuje prema iznosu stvarnog troška ponovljene dostave.

Račun se Kupcu šalje prilikom dostave, a ukoliko to ne bude moguće, račun će biti poslan poštom na navedenu adresu.

Načini plaćanja

Kupovina i plaćanje odabranih proizvoda u internet-trgovini moguće je na sljedeće načine:

Kupovina:

  • narudžbom preko košarice odnosno e-narudžbenicom
  • narudžbom na telefon 021 325 425 ili mobitel 091 544 33 03
  • narudžbom na mail croma@croma-co.hr

Način plaćanja:

  • Novčanice (u gotovini, pouzećem), pri čemu se istaknuta cijena artikla uvećava za trošak slanja pouzećem

Po primitku Vaše narudžbe, pošiljka dolazi na Vašu kućnu adresu.

Plaćate pouzećem, dakle dostavljaču prilikom preuzimanja naručene robe.

Način dostave: dostavnom službom ili po dogovoru

  • Transakcijski (virmanom ili općom uplatnicom, po ponudi), istaknuta cijena se uvećava za trošak dostave 

Po primitku Vaše narudžbe, šaljemo podatke potrebne za transakcijsko plaćanje.

Naručenu robu isporučujemo po izvršenoj uplati.

Način dostave: dostavnom službom ili po dogovoru

Napomena: Robu naručenu iz inozemstva moguće je platiti isključivo transakcijski.

Uvjeti nabave i plaćanja iz inozemstva:

Novčani iznos koji je prethodno dogovoren s Prodavateljem (u koji je uračunata vrijednost naručene robe i trošak dostave na adresu u inozemstvu) molimo uplatite sukladno podacima kako slijedi:

banka korisnika:

korisnik:

swift adresa:

iban:

svrha:

Zagrebačka banka d.d. – 10000 Zagreb, Trg bana Josipa Jelačića 10

CROMA Co. d.o.o. – 21311 Stobreč, Stepinčeva 27

ZABAHR2X

HR3423600001101289937

za naručenu robu

Napomena: po evidentiranoj uplati naručenu robu šaljemo poštom na adresu Kupca.

ee.jpg

“Promocija knjige Svjedok vremena umirovljenog ravnatelja Zavoda za urbanizam Draška Bižace bila je prilika da se na jednom mjestu vide urbanisti i arhitekti iz vremena kad je planiranje grada pridonosilo skladnijem razvoju Splita.”

Sandi Vidulić, novinar "Slobodne Dalmacije"
slaven-bilic.jpg

„Garberova knjiga Hajduk u sto i jednoj priči čini me još ponosnijim što sam i osobno kaplja vrimena u Hajdukovoj vječnosti.“

Slaven Bilić, bivši igrač i trener Hajduka
zdravko-reic.png

Hajduk u sto i jednoj priči je najbolja knjiga o Hajduku dosad!“

Zdravko Reić, novinar
ivo-josipovic.jpg

Dalmacija – hrvatska ruža svjetova je velika i važna knjiga jer Dalmaciju predstavlja kao dio naše suvremenosti, ali i kolijevku civilizacije te prostor koji i danas za Hrvatsku ima veliki značaj.“

dr. sc. Ivo Josipović, bivši Predsjednik RH
mladen-krnic.jpg

Dalmacija – hrvatska ruža svjetova je Dalmaciji pravi pravcati spomenik od slova.“

Mladen Krnić, novinar
damir-sarac.jpg

Dalmacija – hrvatska ruža svjetova sadrži sve što ste oduvijek željeli znati o našoj najstarijoj regiji.“

Damir Šarac, novinar
boris-skvorc.jpg

„Knjiga Dalmacija – hrvatska ruža svjetova obrađuje Dalmaciju stilski i metodološki vrlo različito ovisno o autoru, temi i tipu teksta, pa se može otvoriti bilo gdje, a da se čitatelj u nju uživi i krene u avanturu čitanja.“

prof. dr. sc. Boris Škvorc, recenzent izdanja
ivana-dujmovic.jpg

Splićani – obitelji i prezimena libar je splitskog ponosa i slave.“

Ivana Dujmović, novinarka
nenad-camby.jpg

„Kuzmanićev libar Splićani – obitelji i prezimena izvrstan je prikaz povijesti Splita u tadašnjem vremenu i prostoru.“

akademik Nenad Camby
ivana-prijatelj-pavicic.jpg

„Knjiga Dalmacija – hrvatska ruža svjetova je svojevrsni veliki opći dalmatinski antologijski leksikon – sinteza o Dalmaciji kakve do sad nije bilo i koju bi morala imati svaka obitelj, napose dalmatinska.”

prof. dr. sc. Ivana Prijatelj-Pavičić, recenzentica izdanja
Jerko-Bezic.jpg

Pripovid o Dalmaciji veliki je pothvat, opsežan i raznolik doprinos glazbenoj kulturi Dalmacije ali i cjelokupnoj hrvatskoj glazbenoj kulturi i umjetnosti.“

akademik Jerko Bezić, etnomuzikolog i recenzent izdanja
iva-korbler.jpg

Pripovid o Dalmaciji je savršen proizvod za europsku promociju Hrvatske.“

tomislav-ladan.gif

Jezikomjer će pomoći mnogima, ali najviše onima koji žele da im se pomogne. Knjiga podsjeća na kutiju s blagom, pa je tako treba i tretirati.“

tijana-pavlicek.jpg

Jezikomjer je rješenje za svakoga, bez obzira jeste li učenik ili profesor, ili građanin koji samo želi znati najvažnije stvari o svome jeziku.“

prof. Tijana Pavliček, knjižničarka
Telefon: +385 (0)21 325 425
Fax: +385 (0)21 326 425
21311 Stobreč, Hrvatska
Stepinčeva 27